ANĐELI PEVAJU – BOŽIĆNA HIMNA U UDŽBENIKU MUZIČKE KULTURE
U dane novogodišnjih i Božićnih praznika u prilici ste da na svim televizijskim kanalima uživate u pesmi i spotu "Andjeli pevaju". Na tekst Vladike Nikolaja Velimirovića muziku i aranžman uradio je Milan Đurđević a pored ostalih članova Nevernih beba u izvođenju su učestvovali mnogi renomirani muzičari i glumci : Ljuba Ninković, Jelena Tomašević, Sergej Ćetković... Nakon nekoliko godina od pojavljivanja "Andjela" pesma je sama, nenametljivo a nekako sasvim prirodno i logično zapravo postala nezvanična himna Božića i Božićnih praznika.
Milan Đurđević je sa posebnim uživanjem i zadovoljstvom udahnuo dušu i pažljivo birane note stihovima Vladike Nikolaja a lična satisfakcija stigla je u još jednoj stvari koju bi prosto bilo nepravedno ne spomenuti na ovim stranicama.
Naime, pesma "Anđeli pevaju" našla je svoje mesto u udžbeniku Muzičke kulture za VI razred osnovnog obrazovanja autorke Olivere Đurić. U uvodnoj reči ovog udžbenika autorka takođe navodi i sledeće: "Koristeći novi udžbenik u nastavi moći ćete da stičete nova saznanja iz teorije muzike, pevaćete nove pesme i slušati muziku koju do sada niste slušali...One nas podsećaju na ono ko smo, a to ko smo i koliko dugo postojimo možemo da zahvalimo generacijama koje su sačuvale našu tradiciju. To je i Vaša dužnost, kao i onih koji dolaze posle Vas."
Dakle, "Anđeli pevaju" našla je svoje mesto pored "Bože pravde", "Himne Svetom Savi" i mnoštva pesama koje predstavljaju izvorno narodno stvaralaštvo. Ne treba ni spominjati koliko je to bitno na samom početku formiranja muzičkog ukusa i svesti onih koji dolaze o bogatstvima koje muzika ali i tradicija nose.