Like Share Comment Tweet G+1
Vesti

"Bebe" za MONDO: Publika je zvezda vodilja

Utorak, 15. maj 2007. 16:11

Prvu promociju novog albuma "Moderna bajka za decu i odrasle ...iza oblaka" beogradska grupa "Neverne bebe" odrzala je u utorak u Banja Luci, jer kažu da im taj grad i publika mnogo znače.

"Album je izašao pre dvadesetak dana i na naše veliko zadovoljstvo prvi tiraž je vec rasprodat. Prva promocija je u gradu na Vrbasu, jer smo ovde uvek lepo dočekani i od publike dobijemo ogromnu količinu pozitivne energije", rekao je na konferenciji za novinare u banjalučkom "Hard rok radio kafeu" Milan Đurđević.

Pevačice benda Jana i Jelena nisu krile oduševljenje i kažu da jedva čekaju žive svirke kojih neće nedostajati - jer već sredinom meseca kreću na promotivnu turneju u okviru koje je planirano oko 50 koncerata.

"Uložili smo mnogo energije u novi album, ne samo nas dve, već celi bend. Dešavalo se da se probudimo u dva časa iza ponoci i da nam inspiracija "udari u glavu" i onda je to snimanje do jutra", kaze Jana.

Jelena dodaje da su to mogli da realizuju, jer "Bebe" imaju svoj studio, pa su u njega mogli da "upadaju" kada hoće i rade sve dok imaju snage.

"Jako smo iskreni na ovom albumu, jer smo u njega utkale najtananije emocije, a posebno jer nam je ovo i prvi koautorski album", kaže Jana.

Jelena ističe da su ostali dosledni svom zvuku, ali da će se publika na momente i iznenaditi nekim novim ritmovima.

"Ima tu neke nove energije, recimo pesma "Bela kola" je totalno neočekivana od nas, ali je ona opet u duhu muzike koju sviraju "Bebe". Nismo podlegli trenutnim trendovima u muzici, već snimali ono što osećamo", kaže Jelena.

S obzirom na to da će na banjalučkoj tvrdjavi "Kastel" 8. juna održati jedan od prvih promotivnih koncerata, devojke obećavaju pre svega dobru muziku.

"Kada pevamo u studiju, znamo da će to slušati hiljade ljudi, ali "live" koncert je ipak mnogo drugačiji, jer vlada sasvim drugačije energija. Kako nas ponese ta energija, tako i nastupamo, jer tu je i mnogo više mogućnosti i za solo deonice, jer gledamo ljudima u oči", kažu Jelena i Jana.

One kažu i da nikada pre koncerata ne prave spisak pesama koje će svirati i da im se sve dešava u momentu, ali da ipak "dirigentsku palicu" drži basista Vladan Đurđević - Vlajko.

"Sve ide spontano. Naš plan za koncert je Vlajko i nikada nismo imali papir po kojem nastupamo. Dovoljno je da Vlajko krene i - to je to. Ne volimo da pravimo spiskove, jer ih nikad ne bi ispoštovali. Publika je ta koja diktira pesme koje sviramo, odnosno ta povratna energija i emocija koju dobijamo", priča Jana.

S obzirom na to da će ovog leta prvi put "Neverne bebe" održati i nekoliko koncerata u Hrvatskoj, kažu da jedva čekaju.

"Imamo u Hrvatskoj svoju publiku i jedva čekamo da i pred njima pevamo. Ne znamo još tačan plan koncerata, ali imamo informacije da su reakcije publike na naš novi album jako dobre. Videćemo", zaključuju Jelena i Jana.

Ipak, na predstojećim "morskim" festivalima neće nastupati, ali uz smeh kažu da će svakako doći ukoliko budu dobili neku nagradu.

Tokom juna planirani su koncerti i po crnogorskom primorju, a ukoliko se nađete negde na moru, dok budu svirali, osećajte se pozvanim, jer Jelena i Jana šalju veliki poljubac svim posetiocima MONDA i pozivaju vas na koncerte.

Intervju preuzet sa www.mtsmondo.com

Intervju sa Bendom (Mondo)
© nevernebebe.com