Like Share Comment Tweet G+1
Vesti

Bubnjar američke grupe "Toto" Sajmon Filips (Simon Phillips) i nekadašnji pevač zagrebačkog benda "Parni valjak" Aki Rahimovski gostuju na novom albumu "Nevernih beba", koji će sastav iz Beograda objaviti početkom aprila.

Idejni vodja benda klavijaturista Milan Đurđević rekao je agenciji Beta da je do saradnje sa Filipsom došlo posle koncerta "Toto" letos na stadionu "Tašmajdan", gde su im "Neverne bebe" bile predgrupa.

"Ljudima iz "Toto" se jako dopalo kako naš bend zvuči i onda smo im dali na disku neke naše pesme koje smo snimali. Odgovor je bio fantastičan, da bi zeleli da zajedno podelimo tu muziku", rekao je Đurđević.

Članovi "Nevernih beba" su potom poslali svoje snimke za novi album Filipsu u Los Anđeles, koji je u svom studiju odsvirao bubnjeve za pesme "Bela kola", "Luda" i "Pogledaj u sunce".

"To zvuči svetski, fantastično! Moram da kažem da mi je ogromna čast što je Filips svirao moje pesme i što smo došli u situaciju da muziku podelimo sa ljudima koji su na vrhu svetske muzičke scene", ističe Đurđević.

Najavni spot za album je ljubavna balada "Boje duge", duet pevačice "Nevernih beba" Jane Šušteršič sa Akijem Rahimovskim, pevačem benda "Parni Valjak" koji je posle 30 godina postojanja u decembru 2005. godine u Zagrebu održao oproštajni koncert.

Đurđević kaže da je bend sa Rahimovskim proveo "tri dana divnog druženja" u Beogradu, snimajući pesmu i spot.

"Kada je Aki čuo ovu pesmu, dogovorili smo se za pet minuta. Jako sam srećan što je glas Akija na "Boje duge", jer doprinosi emociji kojoj težim da se čuje. Velika je privilegija imati Rahimovskog na albumu", rekao je Đurđević.

Pesma "Nevernih beba" se toliko dopala Rahimovskom, da je postignut dogovor da se nađe i na njegovom solo albumu koji upravo priprema u Hrvatskoj.

Novi album "Nevernih beba" koji je objavio PGP RTS, ima 12 ljubavnih pesama koje su, kako kaže Đurđević, "od granice radosti, sreće i optimizma, do granice bola".

"Ovo je za nas vrlo bitan album. Utrošili smo 500 sati u studiju. Hteli smo da budemo potpuno iskreni. Dešavalo se da dodjemo u dva-tri noću u studio i da Janu i Jelenu (Pudar) bukvalno rasplačem, da bi mogle da otpevaju pesmu. Hteo sam da pesme budu stvarne, a da ne bude fingiranje. Tekst mora stvarno da se oseti", kaže Đurđević.

Bend je 1993. godine osnovao Đurđević koji je sa različitim postavama objavio albume "Neverne bebe" (1994), "Neverne bebe II" (1997), "Neverne bebe III" (2001) i "Best of" 2004. godine.

Gosti na novom albumu
© nevernebebe.com