Like Share Comment Tweet G+1
Vesti

Protekli dani Novogodišnjih i Božićnih praznika pružili su nam priliku da svakodnevno na svim televizijskim kanalima uživamo u pesmi i spotu "Anđeli pevaju".

 

Kao što znate, na tekst Vladike Nikolaja Velimirovica muziku i aranžman uradio je Milan Đurđević a pored ostalih clanova Nevernih beba u izvođenju su učestvovali mnogi renomirani muzičari i glumci : Ljuba Ninkovič, Jelena Tomašević, Sergej Ćetković...

 

Nakon dve pune godine od pojavljivanja "Anđela" pesma je sama, nenametljivo a nekako sasvim prirodno i logično zapravo postala nezvanična himna Božića i Božićnih praznika. Milan Đurđević je sa posebnim uživanjem i zadovoljstvom udahnuo dušu i pažljivo birane note stihovima Vladike NIkolaja.

 

Lična satisfakcija stigla je u još jednoj stvari koju bi prosto bilo nepravedno ne spomenuti na ovim stranicama. Naime, pesma "Anđeli pevaju" našla je svoje mesto u udžbeniku muzičke kulture za VI razred osnovnog obrazovanja autorke Olivere Đurić. U uvodnoj reči ovog udžbenika autorka takođe navodi i sledeće: "Koristeći novi udžbenik u nastavi moći ćete da stičete nova saznanja iz teorije muzike, pevaćete nove pesme i slušati muziku koju do sada niste slušali...One nas podsećaju na ono ko smo, a to ko smo i koliko dugo postojimo možemo da zahvalimo generacijama koje su sačuvale našu tradiciju. To je i Vaša dužnost, kao i onih koji dolaze posle Vas."

 

Dakle, "Anđeli pevaju" našla je svoje mesto pored "Bože pravde", "Himne Svetom Savi" i mnoštva pesama koje predstavljaju izvorno narodno stvaralaštvo. Ne treba ni spominjati koliko je to bitno na samom pocetku formiranja muzičkog ukusa i svesti onih koji dolaze o bogatstvima koje muzika ali i tradicija nose.

 

Pridružite nam se i na forumu na istoimenoj temi Pesma "Anđeli pevaju" u udzbeniku muzicke kulture

Pesma
© nevernebebe.com