Like Share Comment | Tweet | G+1

Tijana Sretković rođena je 2. novembra 1986. godine u Kraljevu gde je uporedo završila osnovnu i nižu muzičku školu "Stevan Mokranjac", odsek violončelo. Već kao devojčica nastupa na pevačkim takmičenjima za mlade talente.
Po završetku Gimnazije i tri godine srednje muzičke škole u Kraljevu prelazi u Beograd i upisuje Beogradsku Politehniku - odsek za industrijski dizajn, gde je od diplome trenutno deli jedan ispit. Dizajn je njena velika ljubav i hobi ali ipak bira muziku za svoje životno opredeljenje što se samo potvrdilo odlukom da prihvati poziv Nevernih beba da im se pridruži u proleće 2011. godine.
Nastupala je u bendovima "Višestruki prelom" (sastavljen delimično od drugova iz muzičke škole), "Funkey" i "Carbon Cartel" (autorski progressive rock bend sa velikim brojem zapaženih klupskih koncerata).
Do svoje 15. godine bavila se glumom a aktivno je trenirala plivanje, osvojila je više medalja na regionalnim i državnim takmičenjima. Svira violončelo i akustičnu gitaru.
Obožava crtanje, slikanje i dizajn na svim poljima.
Tijanini uzori su: Prince, Mike Patton, Joe Lynn Turner, Glenn Hughes, Freddie Mercury, SKIN (Skunk Anansie), Chaka Khan, Jennifer Holiday... Omiljeni bendovi - Faith no more, Toto, Pink Floyd, Kansas, Journey, Thin Lizzy, Queen, J. Bonamassa, SRV...

© nevernebebe.com