Like Share Comment | Tweet | G+1

Nemanja Savić je rođen 14. novembra 1985. u Zemunu. Detinjstvo je proveo u Smederevu, gde je uporedo završio osnovnu i nižu muzičku školu (odsek klavir) a nakon toga i gimnaziju, prirodno-matematički smer. Tokom gimnazijskih dana samostalno je naučio da svira gitaru, a u prvim bendovima sa kojima je nastupao nalazio se u poziciji pevača.
2004. godine dolazi na studije u Beograd, gde upisuje prvo Medicinski fakultet, a potom i Stomatološki. Ipak, muzika je prevagnula i Nemanja odlučuje da joj se potpuno posveti. 2006. godine je oforimio rok grupu "Atlantida" čiji je frontmen, pevač, kompozitor i tekstopisac pesama i producent. Do sada je sa "Atlantidom" objavio tri studijska albuma i imao dosta zapaženih nastupa, od kojih su najznačajniji podrška na koncertu rok legendi "Judas Priest" i "Whitesnake" u Beogradskoj areni i učešće u emisiji "Rat bendova" na TV OBN, gde je Nemanja u drugoj sezoni bio i član žirija.
Od 2007. godine radi sa "Nevernim nebama" kao njihova tehnička podrška, a danas deli binu sa njima kao gitarista, perkusionista i prateći vokal. Obavlja i dužnost PR Udruženja Rok Muzičara Srbije i jedan od organizatora Beogradskog Autorskog Rok Festivala.
Nemanjini muzički uzori su: The Beatles, The Doors, Led Zeppelin, The Beach Boys, Tho Who, Yes, Avantasia, Europe, Scorpions, Kamelot, Metallica, Queen, Kerber, Smak, Divlje Jagode, Atomsko Sklonište...

© nevernebebe.com