Like Share Comment | Tweet | G+1

Vladimir Ružičić-Kebac rođen je 2.10.1978. godine u Valjevu. Već početkom srednje škole počeo je da svira sa mladim bendovima iz Valjeva. Zajedno sa svojim prijateljima "skidao" je i vežbao pesme "Nevernih beba" i snimao sve tadašnje televizijske nastupe. Za to vreme je stekao veliko prijateljstvo sa tadašnjim bubnjarem Goranom Marinkovićem sa kojim je svakodnevno radio na usavršavanju sviranja bubnjeva...
Ključni preokret u tadašnjoj Kebčevoj karijeri desio se kada je primljen u klasu profesora Miroslava Karlovića, našeg najboljeg pedagoga iz oblasti udaraljki.
Prijateljstvo sa tadašnjim bubnjarem N.Beba rezultiralo je time da i pored svojih obaveza bude uz bend kao tehničar za bubnjeve. Tada je upoznao i ostale članove benda i putovao sa njima oko godinu dana. Bila je to 1998. godina kada je bio promovisan drugi album N.Beba. Kasnije je počeo da svira sa bendom koji je bio njihova zamena u najvecem kultnom muzičkom tv kvizu "3k-dur". Zahvaljujući tom angažmanu Kebac dobija pozive za saradnju od mnogih bendova iz Beograda.
U međuvremenu je postao i studijski muzičar snimajući za poznate instrumentaliste (Bane Jelic) i razne druge izvođače (Igor Tasovac, Ivana Jorda...). Tada postaje promoter turskih "Bosphorus" činela za Srbiju. Krajem 2003. godine prelazi u etno-jazz bend "Ognjen i prijatelji" sa kojima snima CD i putuje po Evropi svirajući na raznim festivalima. Nakon toga dobija poziv da sa N.Bebama svira udaraljke na The Best Of turneji.
U isto vreme nastupa i sa najvećom etno grupom Balkanika sa kojom snima DVD koncert na Kalemegdanu. Već tada postaje sve blizi N.Bebama kao stalni bubnjar.
Od 2005. godine postaje stalni bubnjar benda i počinje učešće u snimanju novog albuma "N.Bebe V - Iza oblaka.
Kebac je oženjen i ima sina Petra.
Bendovi koji su pored Nevernih beba uticali na muzički razvoj Kebca su: The Beatles, Uriah Heep, Deep Purple, Led Zeppelin, Smak, B. Dugme, Metalica, Iron Maiden, Whitesnake,Van Halen, Europe, EKV, Dream Theatar, Toto, Los Lobotomys, Peter Gabriel, Chich KOREA Electric Band, Genesis, Richard Bona, Joe Zawinul, Pat Metheney group.
Bubnjari kao uzori: Billy Cobham, Steve Gadd, Simon Phillips, Ian Paice, John Bohnam, Dave Weckl, Antonio Sanchez, Phil Collins, Jeff Porcaro, Manu Katche, Mike Mangini, Buddy Rich.
Oprema koju Kebac trenutno koristi: VonGott bubnjevi, Istanbul Mehmet činele,Vic Firth palice, Rode and Audix mikrofoni.

© nevernebebe.com